HUR GICK DET HOS BARNMORSKAN?

Gravid

Igår var vi hos barnmorskan, vårt sista möte med vår barnmorska. Hon går nämligen på semester nu och vi ses inte förrän i september igen. Lite sorgligt, men det går nog bra ändå. Så, vad gjorde vi hos barnmorskan? Vi fick som vanligt ta blodtrycket, mäta magen, lyssna på bebis lilla hjärta, veta hur bebis ligger och prata om hur jag mår. Den här gången fick vi även berätta om våra förväntningar kring förlossningen, om det är någonting vi önskar eller vill undvika. Om vi ser fram emot förlossningen eller om det bara är rädsla. Det blev ett ganska intressant men givande sista möte med vår fantastiska barnmorska.

Så, vad sas egentligen?

Mitt blodtryck såg bra ut som vanligt, magen följer kurvan och bebis lilla hjärta tickade på. Vi fick se hur bebis låg och fötterna åkte rätt ut i vanlig ordning, haha. Vår barnmorska kan verkligen det där med att irritera lilleman. Dessutom så fick vi bekräftat att han ligger fixerad och startklar. Förra gången tyckte hon att han var fixerad, men inte helt 100, kanske lite ruckbar. Men den här gången var han helt fixerad! Han är alltså redo för att kika ut hos oss. Frågan är bara när!! Får jag bestämma så får han minsann hålla sig inne över midsommar i alla fall, haha.

Pratet kring förlossningen gick jättebra. Både jag och Philip känner att det blir som det blir. Vi har varken bestämt bu eller bä när det kommer till lustgas eller annan medicinsk bedövning. Allting kommer att bestämmas där och då, med vägledning av personalen som jobbar. Vi känner att dom har mer koll än vad vi har. Vi är båda överens om att det allra viktigaste är att bebis kommer ut välmående! Självklart ska det även kännas bra för mig och Philip, därför kommer allting att bestämma under tiden. Ärligt talat så är jag lite nyfiken på förlossningen, det känns lite som skräckblandad förtjusning haha. När är det dags? Hur går det till? Vad kommer hända? Vad behöver jag för hjälpmedel? Hur hanterar jag förlossningen? Hur hanterar Philip den? Är det verkligen en liten pojke därinne, eller är det faktiskt en liten flicka? Så många frågor, men ändå med en viss nyfikenhet.

Så till dig, vår lilla bebis. Vår lilla "Gösta". Idag har vi gått precis 36 hela veckor. Vi längtar efter dig, men du får faktiskt vänta minst 1,5 vecka till med att kika ut. Bara tapetseringen är gjord och vi har fått upp spjälsängen så får du komma bäst du vill sen! Vänta bara inte för länge. För du är bannemig efterlängtad 💗

Love, A

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229