GRAVIDVECKA 29

Gravid

Att vara gravid är verkligen underbart! Jag trivs med magen och älskar känslan av att bära mitt barn. Det är så häftigt och samtidigt så sjukt, att tänka på hur den där lilla spermien blir till ett barn. Jag säger bara wow - så himla mäktigt!

I fredags gick vi återigen in i en ny graviditetsvecka, vecka 29. Som vanligt händer det lite nya saker i kroppen, både för mig och den lilla prinsen som bakas. Men vad händer egentligen? Enligt preglife-appen så händer det här.

Gravidvecka 29

BARNET

Barnet är nu cirka 35 cm från huvud till fot, och väger cirka 1,26 kg i början av veckan och cirka 1,4 kg vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mer vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka, men har inte lika mycket plats att rör sig på.

MAMMA

Du har gått in i graviditetens tredje och sista trimester. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastiskt - det varierar från graviditet till graviditet. Du kan känna ett visst obehag av att alla dina organ trängs undan av magen och barnet. Benen kan även börja kännas tunga och trötta. Försök att vila så mycket det går, och använd gärna stödstrumpor. Regelbundna mellanmål kan också bidra till bättre energinivåer.

PARTNER

Nu kan vara en bra tid för er att på allvar börja planera och förbereda inför den nya familjemedlemmens ankomst. Det kan till exempel vara att göra i ordning en barnkammare eller "barnhörna", eller köpa eller låna saker ni behöver.

71,4% av graviditeten har passerat
(200 av 280 dagar)
BF:
2018-07-12
Jag är i gravidvecka: 29
Jag har varit gravid i 28 veckor + 3 dagar
Jag är i kalendermånad: 7
Jag är i graviditetsmånad: 8
Jag är i trimester: 3
Jag har 80 dagar kvar

Det börjar kännas trängre och trängre i magen. Det märks verkligen att den lilla växer så det knakar! Hans sparkar är inte det enda som känns längre utan nu kan man känna typ, varje rörelse. Jag känner när han flyttar sig, sträcker sig, sparkar, rör på sig - u name it. Ibland kan man liksom känna en fot eller hand peta ut, så coolt! Men ändå liiite läskigt. Även Philip kan hålla sin hand på magen och känna att han "rör på sig", utan att det liksom bullar upp. Det är verkligen en livlig liten kille som bakas i min mage!

Mitt mående just nu

Ni som har läst min blogg sen ett tag tillbaka vet ju om att jag har mått oförskämt bra sen vecka 17. Innan dess spydde jag konstant, och då menar jag verkligen - konstant. Nu däremot, börjar orken tryta lite mer - sammandragningarna kommer allt oftare och jag börjar faktiskt känna mig lite sliten. Men jag är så tacksam över de veckorna jag har haft när jag har varit oförskämt pigg! Nu börjar jag trappa ner, bara för att orka. T.ex. så har det blivit mycket hemmaträning istället för gym. Det känns enkelt, smidigt och jag tillåter mig själv till att sätta mig ner emellan övningarna. Vilket för mig fungerar perfekt just nu!

Utöver tränandet så vilar jag mer. Sammandragningarna kommer både på jobbet, hemma och när jag är ute och gör saker. Så det blir till att vila en hel del när stunderna finns. Att andas är verkligen så viktigt! Som tur är så ska jag till barnmorskan på onsdag, så jag har tänkt prata lite med henne om sammandragningarna då. Annars då? Jag har inga som helst cravings längre. Eller jo, isvatten. Det finns ingenting som är så gott som det, hehe. Till och med när jag sover så har jag en flaska med kallt vatten bredvid sängen, mums! Någon som känner igen sig? Behovet av vatten är verkligen sååå stort!

Love, A

  • Gravid

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Du skriver så fint om eran lilla bebis i magen😊💞👌
nouw.com/juliavnmelin
annahss
annahss,
Tack fina Julia, du gör mig alltid så glad 😊 <3
nouw.com/annahss
Melanc
Melanc,
fin läsning och så fin mage
nouw.com/melanc
annahss
annahss,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229