GRAVIDVECKA 28

Gravid

En ny gravidvecka innebär nya magbilder och ny uppdatering om oss allihopa - mig, Philip och bebben.
Vad händer egentligen i gravidvecka 28? Enligt Preglife-appen, så händer detta.

BARNET

Barnet är nu cirka 34 cm från huvud till fot, och väger cirka 1,1 kg i början av veckan och cirka 1,23 kg vid veckans slut. Skulle det födas nu har det stora chanser att klara sig. Enligt amerikanska undersökningar finns det indikationer på att barnet redan nu kan börja drömma.

MAMMA

Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna ett tryck mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Försök att bulla upp ordentligt med kuddar mellan knän och under magen för att hitta en så avslappnande sovställning som möjligt.

PARTNER

Den blivande mamman kanske sover alltmer oroligt, en del forskare menar att det är naturens sätt att förbereda föräldern på alla vaknätter efter förlossningen. Samtidigt är sömnen viktigt för den blivande mamman, så uppmuntra henne att ta en liten tupplur mitt på dagen, vid de tillfällen hon har sovit dåligt på natten.

68,9 % av graviditeten har passerat.
(193 av 280 dagar)
BF:
2018-07-12
Jag är i gravidvecka: 28
Jag har varit gravid i 27 veckor + 3 dagar
Jag är i kalendermånad: 6
Jag är i graviditetsmånad: 7
Jag är i trimester: 2
Jag har 87 dagar kvar

Mina cravings har faktiskt lugnat ner sig under den senaste veckan. Vilket känns skönt! Nu nöjer jag mig, oftast, med vilken frukt som helst. Med andra ord behöver det inte vara jordgubbar för att den här blivande morsan ska känna sig nöjd. Däremot har jag lättare att bryta ihop om jag glömmer något på affären eller så. Jag får liksom som tvångstankar. T.ex. igår skulle vi köpa frukt och vi glömde äpplen. Philip älskar äpplen. Ändå var det JAG som insisterade på att vi skulle till affären igen, bara för att köpa äpplen, haha.

Utöver det så mår jag väldigt bra! Jag fortsätter träna på och gör det jag klarar av. Jag försöker att få ihop minst tre pass i veckan - vilket jag hittills har klarat av. Vilket såklart känns riktigt skönt! Jag hoppas innerligt att det kan fortsätta så ett tag till. Jag får pausa lite ibland, både på grund av ryggen och mina sammandragningar. Men än så länge så är det hanterbart! Något som däremot känns mindre roligt är att fötterna sväller - alltmer. Vissa dagar får jag märken av strumpresoren - haha.. What to do liksom??

Oavsett svullna fötter, svullet ansikte eller svullna ben så måste jag bara säga det igen,
JAG ÄLSKAR KÄNSLAN AV ATT BÄRA PÅ MITT BARN!

Love, A

Gillar

Kommentarer

biabia
biabia,
alltså du är såååååå vackert gravid 😍
nouw.com/biabia
annahss
annahss,
men tack fina fina Anna 😃
nouw.com/annahss
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Häftigt! 😊 <33
nouw.com/juliavnmelin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229